Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

...σε 200 ερωτήσεις και απαντήσεις

(υπό έκδοση) ©2017

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο δοκίμιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ΙΥΑ) και την εφαρμογή της στην Ελλάδα, γραμμένο από Έλληνα επιστήμονα (Το Χρυσό μου Παιδί, 1996), υπάρχουν σκέψεις για την επικαιροποίησή του, προκειμένου η νέα, αναθεωρημένη έκδοση να περιλάβει τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ΙΥΑ, που είναι πολλές και εκτεταμένες.

Ωστόσο, πιο επείγουσα ακόμη είναι η ανάγκη για ένα απλό, χρηστικό βιβλίο, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την ενημέρωση των υπογόνιμων ζευγαριών που συναντούν δυσκολίες προσπαθώντας να τεκνοποιήσουν. Το βιβλίο βρίσκεται στο στάδιο της συγγραφής και της εικονογράφησης και προβλέπεται να εκδοθεί ταυτόχρονα σε χάρτινη και σε ηλεκτρονική μορφή, δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας ενημερώνονται πλέον κυρίως μέσω του διαδικτύου και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Για κάθε μία από τις 200 ερωτήσεις, η απάντηση δεν υπερβαίνει τη μία σελίδα, ενώ σχεδιάζεται εκτενής εικονογράφηση (φωτογραφίες, σχέδια, καθώς και σύντομα βίντεο στην ηλεκτρονική έκδοση), ούτως ώστε η πληροφόρηση να είναι πλήρης και περιεκτική. Οι ερωτήσεις είναι χωρισμένες σε μεγάλες θεματικές ενότητες (π.χ. "Σπέρμα", "Ωάριο", "Φάρμακα", "Γονιμοποίηση", "Κρυοσυντήρηση" κ.λπ.) και καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης αναπαραγωγικής τεχνολογίας.

 


(επιστροφή)