Νευροεπιστήμη

Dale Purves et al.

(τρίτη έκδοση, Εκδόσεις Παρισιάνου, Αθήνα ©2010)

Πρωτότυπο: Neuroscience (3rd Edn, Sinauer Associates, Sunderland MA, 2004)
Dale Purves, George J. Augustine, David Fitzpatrick, William C. Hall,
Anthony-Samuel LaMantia, James O. McNamara, S. Mark Williams

Πρώτη έκδοση, στα Ελληνικά, ενός σημαντικού συγγράμματος της διεθνούς βιβλιογραφίας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε κυρίως για φοιτητές της ιατρικής και των συναφών επιστημών.

Στο βιβλίο δίδεται έμφαση στη δομή του νευρικού συστήματος, την αντιστοιχία της δομής με τη λειτουργία, καθώς και τις σχέσεις δομής / λειτουργίας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία στην άσκηση της ιατρικής. Αν και δεν αφορά κατά κύριο λόγο την παθολογία, το βιβλίο περιλαμβάνει τη βάση πλήθους νευρολογικών διαταραχών. Μπορεί να λειτουργήσει εξ ίσου καλά ως διδακτικό κείμενο για φοιτητές ιατρικής ή για μαθήματα νευροεπιστημών, τα οποία παρακολουθούν πολλοί άλλοι προπτυχιακοί φοιτητές. Είναι μια έκδοση ολοκληρωμένη και έγκυρη, επίσης κατάλληλη για μεταπτυχιακή διδασκαλία και για επαγγελματική χρήση.

Η τρίτη έκδοση περιλαμβάνει διάφορα νέα χαρακτηριστικά, όπως ανανεωμένη εικονογράφηση και πλήρως αναθεωρημένη έκδοση του δημοφιλούς διδακτικού βοηθήματος, Sylvius: Fundamentals of Human Neural Structure, an interactive CD ROM atlas of the human nervous system.


[O Χ. Καζλαρής έχει μεταφράσει και/ή επιμεληθεί 11 κεφάλαια του βιβλίου: 8, 9, 15-19, 21-24.]

 

 


(επιστροφή)